Fri frakt vid 1200:- / Snabb leverans

Tvätt tips

6 fakta om att ta hand om din bils lack med KORREK Pro-produkter

Varför blir bilar repade på vintern? Avisningssaltet gör bilens lack klibbig, vilket resulterar i att bromsdamm, tjära och sand klamrar sig fast och fastnar i lacken. KORREK Pro´s-tunnfilmsskydd är ett nytt sätt att ta hand om din bil – skydda din bil snabbt och enkelt. 

Alla KORREK bilvårdsprodukter är utvecklade och tillverkade i Finland och testade under de hårda förhållandena i norr.

Skydda lacken på din bil på bara 15 minuter med KORREK Pro TFCTM Polymatrix vilket är en tunnfilmsbeläggning. Polymatrix ger din bil en mycket blank och smidig finish - smuts kommer att glida av din bil enklare än någonsin.

Du kan också vaxa bilen, men vaxning tar lite mer tid och ansträngning. KORREK Pro TFCTM serie tunnfilmsbeläggningsprodukter (TFC = Tunnfilmsbeläggning) och deras vårdprodukter utvecklades för att göra lackskyddet snabbt och enkelt.

Lackskydd och regelbunden tvätt av din bil är viktigt på vintern. Du bör också vara uppmärksam på din tvättteknik: Börja med en grundlig förtvätt som tar bort grov smuts och ta sedan tag i dina tvättverktyg.

Du kan till exempel använda KORREK Presoak för förtvätt. När det sen gäller själva tvätten, så är  KORREK Pro TFCTM Reload schampo eller skummare kompatibel KORREK Pro High Foam Shampoo utmärkta val.

En grundläggande tvätt med bilschampo räcker inte alltid för att ta bort knepig vintersmuts och små metallpartiklar som samlas i bilens lack. KORREK Pro Irox är en järnborttagningsprodukt som tar bort detta bromsbaserade metalldamm effektivt. Ta bort järnpartiklarna efter att du har tvättat bilen mekaniskt med en vante. Järnborttagning säkerställer att lacken är ordentligt ren och redo för beläggning eller vaxning. Irox innehåller ett effektivt medel som blir rött när det reagerar med järn. Denna produkt kommer bokstavligen att få dig att se rött!

Använd KORREK Pro TFCTM Polymatrix tunnfilmsbeläggning för att ge alla yttre ytor på din bil skydd som håller i upp till sex månader – på bara 15 minuter! Vi ger Polymatrix-beläggningen en pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte är nöjd med resultatet kommer vi att återbetala dig priset på produkten.

Polymatrix bygger på ny innovation och säker hybridpolymerteknik. Du behöver inte arbeta bearbeta mekaniskt eller vänta länge på att det torkar. Du kan till exempel applicera beläggningen snabbt och enkelt efter du har tvättat bilen. En flaska av KORREK Pro TFCTM Polymatrix beläggning kostar cirka 280:- kronor och det räcker för att behandla upp till tre personbilar. Polymatrix-beläggningen motstår normal tvätt och hård lösningsmedelstvätt bättre än en vaxad yta. Läs de detaljerade instruktionerna


Ta hand om och förbättra Polymatrix-beläggningen genom att tvätta din bil med KORREK Pro TFCTM Reload schampo. Reload är också perfekt för att tvätta obelagda bilar. I sådana fall är lacken förtäckt med tunt skydd när bilen tvättas.

Om du inte har möjlighet eller tid att ta hand om din bil själv kan du alltid kontakta en auktoriserad KORREK Pro-installatör. De tillhandahåller ett stort utbud av KORREK Pro-produkter och tjänster.

Ta hand om din bil så håller den mer i värde samt håller längre.